maandag 21 februari 2011

Trou du Chien

door Michaëla

Zondag 20 februari 2011 was er een 09 activiteit gepland. Wat is dat nu weer hoor ik jullie al denken?

In mijn lange, héél lange speleo carrière was het de gewoonte om in de club steeds om 8.00u te vertrekken. Maar sinds kort is daar verandering in gekomen. Als we een gemakkelijk grotje gaan doen waar we niet al te lang in gaan zitten vertrekken we pas om 9.00u. Lekker uitslapen dus.

En vandaag stond er zo’n grotje op het programma nl. de Trou du Chien gelegen te Anseremme nabij Dinant. Ik had deze enkele jaren geleden nog gedaan samen met Annemie om onze equipeertechnieken op punt te stellen voordat we ons examen gingen doen voor brevet B. Vandaag was Mario ook van de partij want hij had deze grot nog nooit bezocht.
De poort werd vakkundig geopend en gesloten door Annemie, ikzelf nam het equipement voor mijn rekening en Mario deséquipeerde. Er zijn enkele mooie putjes, een paar versmallingen en de laatste put is een mooie vrijhanger. Dus toch wel een gevarieerd grotje maar wel van korte duur.





Ondanks het late vertrekuur stonden we reeds om drie uur buiten! Nog véél te vroeg om huiswaarts te keren. Dus hebben we de omgeving nog wat onveilig gemaakt. Eerst zijn we naar een vlakbij gelegen rotsmassiefje gaan kijken waar je in een zeer kort grotje kon. We hadden onze goede kleren al aan dus hebben we niet alles kunnen bekijken, maar het was toch leuk.




Daarna verder gereden richting Dinant en onderweg gestopt omdat we een grotingang zagen vanuit de auto. Allen daarheen, maar ook hier konden we niets doen omdat we ons dan helemaal terug moesten aankleden. Trouwens Mario herkende het want hij was hier vroeger al eens geweest en ook dit grotje was niet zo groot.


Als laatste wist Mario nog ergens zoals hij het noemde “de aqariumgrot”. Dit was een grotje waar vroeger allemaal nisjes in zaten waar ze dan glas hadden voorgezet zodat dit echt op een visbak leek. Deze zijn dan na verloop van tijd eens allemaal kapotgeschoten door een of andere schietclub zodat de grot vol glas lag. Spijtig genoeg konden we hier niet meer geraken want deze grot ligt in de tuin van een huis en alle toegangswegen waren afgesloten met hekken, poorten of muurtjes. En hier nu beginnen over te klimmen midden in een dorp was ook geen optie, jammer.

Enfin, dan was het maar tijd om de lokale pub op te zoeken en een lekker wafel met slagroom naar binnen te werken.

Het was een fijne dag.

Verslag & Foto's : Michaëla

Geen opmerkingen :

Een reactie posten