donderdag 8 september 2011

Speleobox 2011

door Bart Saey

Binnen enkele uren vertrekken we alweer naar de PSM. Toch nog snel even meegeven waar we het voorbije weekend uithingen. Wel, voor de derde maal op rij stond Avalon met een speleobox, die van "Les Sus-Pendus", op de Edegemse jaarmarkt. Geen gemakkelijk jaar voor de organisatoren van dit gebeuren. Het centrum van Edegem ligt momenteel half opgebroken. Veel puzzel- en schuifwerk dus, om iedereen een geschikte standplaats aan te bieden. Ook de speleobox krijgt dit jaar een andere plaats toegewezen. We zouden onze hotspot tussen de dreef en de kerk een jaartje moeten ruilen voor de parking van sporthal Den Willecom, een paar straten verder. Al zal deze parking ons slechts heel kort huisvesten, welgeteld een dik uur. Er werd in extremis nog wat aan de planning gesleuteld, waardoor we een interessantere plek, niet zo ver van waar we vorige jaren stonden, krijgen aangeboden. Toegegeven, een mooie locatie, alleen waren we niet op de hoogte en staat de box net volledig geïnstalleerd. Toch zit er niets anders op, inpakken en verhuizen. Op onze nieuwe locatie stuit ons gevaarte op licht verzet van de plaatselijke bewoners. Na wat geschuifel naar links, rechts, 2 keer achteruit en 3 keer vooruit weten we iedereen toch te content te stellen. Oef, we zijn gesetteld, en het beloofd een hele zaterdag stralend weer te worden.

Op de grote toeloop is het wachten tot laat in de namiddag, maar door de zomerse temperaturen blijft het in de straten van Edegem druk tot in de late uurtjes. Terwijl jong en oud zich door de speleobox kronkelt, is menig Avalonner verslaafd geraakt aan één van de producten van het naburige kraam. Kriek Liefmans "on the rocks".


Na het afsluiten van onze stand, brengen we nog een bezoek aan de openluchtfuif in het park, georganiseerd de jeugdhuis Nootuitgang. Een storm maakt echter een eind aan dat feestje. Nog even wordt er hardnekkig doorgefuifd, maar moeder natuur dringt haar wil op. Een evacuatie van de muziekinstallatie is onvermijdelijk.

Opbouw in regenjas zondagochtend. Onze partytent heeft ,min of meer, stand gehouden vannacht. Een hoop glazen en flessen verraad haar functie als schuiloord voor enkele feestvierders deze nacht. De buienradar, die inspireert ons tot extra maatregelen. Vanaf de middag blijft het echter droog. Op één verdwaalde bui na, om een uur of 4, ontsnapt Edegem en omgeving als bij wonder aan meer neerslag. En dat vertaalt zich in heel veel bezoekers op de jaarmarkt, en dus ook in en rond de speleobox. Al zal dat ook wel een stuk aan Michaëla haar publicitiet te danken zijn. :-)Voila, mooi en droog weer op het juiste tijdstip en een heleboel Avalonners die een handje kwamen toesteken stonden garant voor een aangename en sfeervolle deelname aan de jaarmarkt. Volgend jaar zijn we er opnieuw bij!

2 opmerkingen :