dinsdag 11 september 2012

Jaarmarkt Edegem

door Annette Van Houtte

Tijdens het eerste weekend van september was het weer zover: de traditionele jaarmarkt in Edegem, een gebeuren waar altijd heel veel mensen op afkomen. De 3 vorige jaren was Avalon present met de speleobox waar honderden kinderen met veel plezier door kropen.
Omdat de speleobox dit jaar niet vrij was, gooiden we het noodgedwongen over een andere boeg. Nadat verschillende oplossingen de revue hadden gepasseerd, werd uiteindelijk geopteerd voor het plaatsten van een stelling met enkele speleoladdertjes waarop de kinderen omhoog konden klimmen. In tegenstelling tot de speleobox zou dit voor de kinderen een gratis activiteit worden.


Vrijdagavond werd de stelling in losse stukken geleverd, voor ons een echte puzzel die gaandeweg toch opgelost raakte en vorm kreeg. Met z’n vijven hadden we dezelfde avond bijna alles opgebouwd. Met dank aan de verhuurder van de stelling die ons op weg zette.
Op zaterdagochtend werden de laddertjes en zekeringtouwen gehangen, een touw om de kinderen te laten “jumaren” zoals een echte speleoloog en nog enkele touwen waar we zelf aan konden gaan bengelen om wat demonstraties te geven.

Wij die dachten dat deze activiteit minder succes zou hebben dan de speleobox waren zeer verbaasd toen ’s namiddags bleek dat we de stroom enthousiaste kinderen die op en af wilden met moeite konden bijhouden. Gedurende het hele weekend stond een aanhoudende rij ongeduldige kinderen aan te schuiven, die een na een moesten worden voorzien van een gordeltje om aan een touw gezekerd de ladder te mogen opklimmen zodat we ze daarna weer konden laten zakken, “vliegen” in de kinderen hun ogen. Ook het “jumaren” was een trekpleister en de we hadden zo weinig vrije tijd over dat van de demonstraties dan weer niet zoveel in huis kwam. Nu en dan vond een Avalonner de gelegenheid om even de aap te gaan uithangen op traversees en paraplu’s.



Ouders en omstaanders konden meegenieten en hun kroost aanmoedigen om de 6 meterhoge ladder op te raken en het belletje te gaan luiden dat helemaal bovenaan hing. Mama’s en papa’s genoten er zo te zien ook ten volle van. Bovendien was het goede weer gedurende het hele weekend van de partij.
Onze stelling bleef niet onopgemerkt. De activiteit werd gesmaakt door publiek en gemeentebestuur. Kortom veel positieve reacties.


Het werden twee dagen hard werken, we waren allen doodmoe maar het was de moeite want het bleek een onverhoopt succes.

6 opmerkingen :

  1. Annettes eerste blogartikel, dat verdient een pluim!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hela Paul! Uw geheugen vertoont gaten. Dit is niet mijn eerste, ik heb in het verleden nog blog-artikels geschreven. Toegegeven, dat is al wel een tijdje geleden.
    Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ah ja excuus, inderdaad, ik bedoelde "Annettes eerste blogartikel sinds lang"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er is zelfs een paar keer gevraagd of we ook op andere jaarmarkten wilden staan... Dat bewijst dat het publiek er echt wel zin in had...

    BeantwoordenVerwijderen